ΕλληνικάEnglishGermanFrench
 • Αρχική
 • Υπηρεσίες & Παροχές
 • Διαμονή
 • Εκδρομές / Αξιοθέατα
 • Φωτογραφίες
 • Τιμοκατάλογος
 • Χάρτης
 • Επικοινωνία
 • Online Κράτηση
 • Μονοήμερες εκδρομές

   

  Νησί Χρυσή (ή γαϊδουρονήσι)

  Ένα εξωτικό νησί δίπλα μας...
  8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας βρίσκεται ο ακατοίκητος παράδεισος της Χρυσής. Ένα νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Διαθέτει το καταπληκτικό κεδρόδασος, έκτασης 350 στρεμ. ,και μέση ηλικία δέντρων 200 – 300 χρόνων.Όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά,αβαθείς κόλπους, αμέτρητα κογχύλια, ψιλή χρυσή άμμο και υπέροχα χρώματα που αντικατοπτρίζουν στη θάλασσα.


  Η χρυσή έχει ενταχθεί στο Ευρωπαικό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους (NATURA 2000 ). Είναι ένας επίγειος τροπικός  παράδεισος , που αποτελεί το νοτιότερο φυσικό πάρκο της Ευρώπης και γι’αυτό δίκαια ονομάζεται  "η διαμαντόπετρα της Μεσογείου ".


  Επειδή αγαπάτε τη φύση, μη λησμονείτε ότι το νησί θα πρέπει να διατηρείται καθαρό και δεν επιτρέπεται η συλλογή πετρωμάτων, απολιθωμάτων, κογχυλιών, ειδών χλωρίδας και πανίδας, μετακίνηση των οριοθετημένων  μονοπατιών, η κατασκήνωση και το κάπνισμα σε θαμνώδεις περιοχές.
  Είναι μια ημερήσια εκδρομή που γίνετε καθημερινά απο την πόλη της Ιεράπετρας.

  Το φοινικόδασος του Βάϊ

  Το φοινικόδασος ( βάι ) , είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Κρήτη και συνάμα μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
  Προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο , όχι μόνο για το πανέμορφο φοινικόδασος του αλλά και για την μεγάλη αμμώδη παραλία που απλώνεται μπροστά του.
   

   

   

  Οροπέδιο Λασιθίου

  Βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων περίπου , σε μια ήρεμη και γόνιμη περιοχή που περιτριγυρίζεται από τα ψηλά βουνά της Δίκτης. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, μυθολογίας, ιστορίας και παραδοσιακού τρόπου ζωής.
  Τα 18 γραφικά χωριά του Οροπεδίου είναι κτισμένα στους πρόποδες των τριγύρω βουνών, αφήνοντας τον κάμπο ελεύθερο για καλλιέργεια και συνδέονται μεταξύ τους με έναν τρόπο κυκλικό δρόμο. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο θεωρείται το Σπήλαιο του ψυχρού, δίπλα στο ομώνυμο χωριό, γνωστό ως Δικταίου Άντρου. Η μυθολογία μας λέει ότι είναι το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Δίας, ο θεός των θεών.

   


  Ελούντα - Σπίναλόνγκα

  Από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζετε από τα Λενικά, όπου μπορείτε να σταματήσετε και να δείτε τη θέα ερχόμενοι από τον Άγιο Νικόλαο, η Ελούντα είναι συναρπαστικά. από εκεί φαίνεται όλος ο κόλπος του Μιραμπέλου και η λιμνοθάλασσα της Ελούντας. Στο βάθος διακρίνεται η γραφική Πλάκα και το πολύ γνωστό, ως νησί των λεπρών, η Σπιναλόγκα.
  Μπορείτε να επισκέπτεστε το πανέμορφο αυτό νησάκι με καραβάκια που ξεκινούν από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, και την Πλάκα, καθημερινά.